παθησεις σπονδυλικης στηλης - AN OVERVIEW

παθησεις σπονδυλικης στηλης - An Overview

παθησεις σπονδυλικης στηλης - An Overview

Blog Article

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής δεν θα πονάει μεν, πλην όμως η αποκατάσταση της πιθανής δισκοκήλης που μπορεί να έχει, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.

Αυτά τα συμπτώματα είναι αιτία για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΙΛΕΟΣ – ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΕΝΤΕΡΟΥ – ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη πάθηση αλλά σε διάφορα συμπτώματα που συγκεντρώνονται στην περιοχή του αυχένα δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες, πονοκέφαλος κ.α.

Φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση έπειτα από χειρουργείο πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Η φυσική εξέλιξη της κήλης είναι η σταδιακή αύξηση του μεγέθους της, αποτέλεσμα της αύξησης του μυϊκού ανοίγματος, με επακόλουθη μεγαλύτερη προβολή προς τα έξω ενδοκοιλιακού σπλάχνου.

Φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση έπειτα από χειρουργείο πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών του αυχενικού συνδρόμου, θα γίνει μαγνητική ή/και αξονική τομογραφία.

Αρχική Σελίδα Ο Σύλλογος Ο Σύλλογος Διοικητικό Συμβούλιο Επιστημονική Επιτροπή Αίτηση έγγραφης νέου μέλους Λίστα Μελών Τι είναι η Χειροπρακτική Τι είναι η χειροπρακτική Η πρώτη επίσκεψη Άρθρα Οσφυαλγία Αυχενικό σύνδρομο Πονοκέφαλοι Η συντήρηση της σπονδυλικής στήλης Φθορά και εκφύλιση Χειροπρακτική και αθλητισμός Ειδήσεις Σύνδεσμοι Επικοινωνία

Μια από τις πλέον συχνές επεμβάσεις που διενεργούνται παγκοσμίως είναι η αποκατάσταση κήλης κοιλιακού τοιχώματος. Η κήλη αποτελεί μία διαταραχή που συμβαίνει στο κοιλιακό τοίχωμα σε ιδιαίτερα ευάλωτα σημεία αυτού, και αποτελεί σταδιακά επερχόμενη «ρήξη» των μυϊκών στρωμάτων και περιτονιών του σημείου εκείνου, με αποτέλεσμα την προς τα έξω προβολή ενδοκοιλιακού σπλάχνου.

Όπως είναι προφανές, ο φυσιοθεραπευτής καθίσταται υπεύθυνος να ορίσει το ορθό πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενή μέσα από την εμπειρία και click here την επάρκεια γνώσεων του, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν διάγνωση του ιατρού.

Απεναντίας, ωστόσο, η πλειονότητα των περιστατικών που αντιμετωπίζεται φυσιοθεραπευτικά σε στάδιο οξέος πόνου, έχει πιο άμεσα και σταθερά αποτελέσματα σε σχέση με την αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων.

Report this page